Hírek

GUINNESS-REKORDOT DÖNTÖTT A VILÁG LEGDRÁGÁBB FAGYLALTJA

Ez a fagylalt nem csak a világ legdrágábbja, de egy Guinness-rekordot is megdöntött. Egy adag ebből a különleges desszertből 6600 dollárba kerül, ami körülbelül 2,2 millió forintnak felel meg.

A fagylalt alapját kétféle sajtból, tojássárgájából, tejből és szakéseprőből állítják elő, ami a fagylalt különleges, krémes állagát biztosítja. De a tetején nem a megszokott összetevők találhatók. Szarvasgombaolaj, fehér szarvasgomba és parmezánreszelék adja a gazdag, ízletes bevonatot.

A legkülönlegesebb összetevő, ami igazán megkülönbözteti ezt a fagylaltot a többitől, az az olasz prémium-szarvasgomba. Ennek kilogrammonkénti ára körülbelül kétmillió jen – ami körülbelül ötmillió forintot tesz ki. Mindezek mellett, az aranyforgács, ami a fagylalt tetejét díszíti, még exkluzívabbá teszi.

Nem csak a fagylalt maga különleges. Minden rendeléshez egy fémkanál is jár, amelyet egy kiotói cég készít. Ez a cég a japán templomok és szentélyek bonyolult díszeinek készítésére specializálódott, így a kanál nem csak egy egyszerű evőeszköz, hanem egy műalkotás is.

Ez a fagylalt nem csak egy egyszerű desszert. Ez egy igazi gasztronómiai élmény, amit csak a legfinomabb összetevők és a legmagasabb szintű szakértelem tud létrehozni. Vajon megéri ennyit fizetni egy fagylaltért? A válasz persze mindig szubjektív, de tény, hogy aki kipróbálja, az egy olyan élményben részesül, amit csak kevesen mondhatnak el magukról.

image.jpg

Híreink
Katalógus letöltése
SZEZONNYITÓ PARTNERTALÁLKOZÓ
2024-02-15

Kedves Partnerünk! Szeretettel meghívunk A 2024-ES FAGYLALT ÉS LEPÉNY TRENDEK SZEZONNYITÓ PARTNERTALÁLKOZÓNKRA ÉS TERMÉK BEMUTATÓNKRA!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.